Dit moet je doen om af te vallen!

Je herkent het vast wel: je wil afvallen, maar je weet niet exact hoe of het lukt je maar niet. Het overkomt meer mensen dan je denkt. Vaak denken mensen namelijk dat afvallen snel en gemakkelijk kan, maar niets is minder waar helaas. Snel afvallen door middel van een crashdieet is wel mogelijk, maar je verliest bijna geen vet: je verliest namelijk alleen maar vocht. In dit artikel vertel ik je wat je wel moet doen om succesvol en blijvend af te vallen!

Calorieën tellen

Eén van de belangrijkste stappen die je kunt zetten om af te vallen is om te beginnen met calorieën tellen. Calorieën tellen helpt je namelijk ontzettend bij het behalen van je eetdoelen. Er zijn verschillende apps waarmee jij de voedingswaarde van een product in kan typen of kan fotograferen, waarbij de app alles direct omzet in het aantal calorieën, het aantal vet (onverzadigd en verzadigd), het aantal koolhydraten, het aantal suikers van deze koolhydraten, de hoeveelheid zout en andere voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. 

Gezond eten

De meeste mensen hebben het meeste moeite met de stap naar gezond eten. Het is ook niet niks om je hele levensstijl te veranderen naar een gezondere levensstijl om af te vallen, maar het is het zeker waard. Bij gezond eten moet je niet denken aan nu, maar juist aan de doelen die je wilt bereiken. Als je dan een doel hebt bereikt, dan mag je jezelf echt trakteren op iets lekkers, maar doe het niet te vaak! Om gezond te eten kun je het best de Schijf van Vijf aanhouden van het Voedingscentrum, want daarbij krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen per dag. Binnen de Schijf van Vijf kun je nog combineren en variëren om je eten gevarieerd te houden en het makkelijker te maken om je aan het gezonde patroon te houden. Daarnaast staan er genoeg heerlijke, maar gezonde varianten, van veel verschillende gerechten online. Probeer deze gerechten eens uit om te kijken of ze bevallen. 

Meer bewegen

Dit is natuurlijk een gegeven als je wilt afvallen, maar bewegen is echt een extreme boost voor het afvallen, ook al is 80 tot 90 procent van afvallen te danken aan gezonder eten en minder calorieën innemen. Dat betekent echter niet dat je helemaal niet hoeft te bewegen. Sporten is niet per sé noodzakelijk, maar elke dag een uurtje bewegen (zoals bijvoorbeeld een uurtje wandelen) helpt al heel veel bij afvallen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om meer te gaan bewegen, maar dat betekent wel dat je ook meer moet eten. Hoe meer je beweegt, hoe meer energie het van je lichaam vergt en je hebt wel genoeg energie nodig om je lichaam te onderhouden.