Deze aspecten moet je veranderen voor een betere lifestyle

Sporters die echt veel bezig zijn met sporten en gezond eten, moeten nog een aantal andere aspecten veranderen aan hun levensstijl. Zo zijn de standaard zaken zoals niet te veel koekjes eten als tussendoortje of niet elke week patat eten natuurlijk weggevers, maar daarnaast moet er nog het een en ander aangepast worden om een gezondere levensstijl te creëren. In dit artikel vertel ik je over deze aspecten. 

Alcohol

Ondanks dat door verschillende onderzoeken is aangewezen dat een glas rode wijn per dag goed is voor de gezondheid, is het nuttigen van alcohol niet goed als je gezond wil leven. Alcohol bevat niet alleen veel suiker, maar ook het effect van alcohol zorgt ervoor dat je minder oplettend bent op je gezonde voeding en dus meer ongezond gaat snacken als je met vrienden zit of in de kroeg bent. Matig dus je alcoholgebruik naar één avond per week of één avond per twee weken en maak het niet te gek. 

Nachtrust

Tijdens de nachtrust komt je lichaam, zoals de naam al zegt, tot rust. Je mentale gezondheid wordt verbeterd met een goede nachtrust, omdat je hersenen de tijd hebben om de vele prikkels van de nacht te verwerken. Een goede nachtrust voorkomt dan ook stress en dat is belangrijk voor als je bezig gaat met sporten. Tijdens de nachtrust herstelt je lichaam ook nog eens van de training die jij die dag hebt begaan. 

Jezelf belonen

Er is niets zwaarder dan een hele tijd lang jezelf niet mogen belonen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je jezelf kunt belonen. Heb jij de hele week niet ongezond gegeten? Dan kun je jezelf in het weekend best belonen met een koekje of een zakje chips. Maak er echter geen gewoonte van. Ook kun je voor jezelf andere doelen instellen. Wil jij bijvoorbeeld graag ergens naartoe, maar wil je eerst een bepaald doel bereiken? Dan kun je voor jezelf wachten voordat je bijvoorbeeld een stedentrip boekt tot je het doel hebt behaald, maar je kunt ook boeken voordat je het hebt gehaald als extra motivatie om het doel voor die tijd te bereiken. 

Genieten

Het maakt niet uit hoe streng je bent voor jezelf of hoe weinig doelen je hebt gehaald. Het gaat erom dat je geniet. Geniet van alle doelen die je wel haalt en alle off-scale doelen, zoals bijvoorbeeld het losser worden van je broek of trui, ook al kun je dat op de weegschaal niet zien. Het allerbelangrijkste in het leven is dat we ervan genieten.